BodóKert: Tartalom / Próza / Kis Jankó hosszú éjszakája.
BodóKert
Ma 2020. október 28, szerda,
Simon napja van.
Holnap Nárcisz napja lesz.


Kis Jankó hosszú éjszakája.
Részlet.
- 2010 január 05 kedd
szerző: csákvári zsóka Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza
Hozzászólás: 14
Megtekintés: 228

Kiragadott részlet az itt is bemutatott készülő kisregényből. Szeretném a véleményetek hallani, mennyire érdekes, vagy mennyire tesz kíváncsivá az olvasásra. Előre is köszönök minden véleményt. Nyers szöveg.

A szerelem íze:


Szilveszterre nagy bulit rendeztek a székházban. Jankó is nagyon készült rá, megtanult táncolni a többiektől, akik mindig olyan kanos hangulatban voltak, és csak arról folyt a nagy duma esténként a hat-tízágyas hálókban, hogyan csípjenek fel a bulin egy lányt? Jankó is fantáziált már a szerelemről, de neki olyan tiszta szent érzés volt, hogy nem ment bele a komoly nagy virtuskodásba, hogy majd a bulin Breibe letaperolja a partnerét.

Jankó kifejezetten szép arcú fiú lett. Magas, vállas, nem cingár, inkább kissé mackós, dús hollófekete haja, halvány kreol bőre, szép húsos ajkai voltak, kék szeme, amit akkor még nem takart szemüveg sem, mert nem volt eldeformálódva. Ha csak úgy ott volt, aki látta, nem vette észre, hogy semmit se lát. Testtartása is egyenes, semmi jele nem volt még a vakságnak a külsején. Szerény, nagyon tisztességes, visszafogott fiatalember képét mutatta.

Jól állt neki a fehér ing, maga mosta. Nagyon szeretett mosni. Minden cuccát maga tartotta rendben, sőt, megtanulta kivasalni is. Az ágyát a környezetét is pedánsan ápolta, ö maga is, mindig tiszta és rendezett volt.
Hamar észrevette, hogy a lányoknak tetszik. Ettől kicsit az önbizalma is megnőtt.

A Szilveszteri buli nagyon jól sikerült. Sőt, várakozáson felül jól. Megismerkedett egy kislánnyal, akinek bársonyosan szép hangja fogta meg, és amikor megtalálta, és lekérte táncolni, már nem is engedte el másnak az este folyamán.
Ahogy ölelte a hamvas jó illatú lánytestet táncközben, megpezsdült benne az élet, felforrósodott a bőre, valami furcsa bizsergés járta át, úgy érezte beleszédül a zenébe, a hullámzásba, ahol szinte eggyé olvadt a másikkal. Valami banális dologról beszéltek, a hangja szinte reszketett, aztán elhallgattak. A lány gömbölyödő mellei a mellkasát majd ki égették, a lábuk szinte egymásba ért, aztán ajkuk is egymásra talált, és megszűnt a világ. Olyan mámoros volt az a csók, élete első csókja, hogy elsüllyedt a semmibe, nem hallott, nem látott, csak a vágy ömlött szét rajta, hogy majd belehalt.

Mivel nem láttak, azt hitték őket se látja senki. A zene leállt, őket körbeállták, ott voltak egy nagy kör közepén beleveszve a csók mámorába, és amikor eszméltek, a csend úgy robbant köröttük, mint a bomba. Ahogy szét váltak az ajkak, felcsattant a taps, és kórusban kiabálták a többiek: „Újra! Újra! Újra”
Jankó majdnem elfutott, azt se tudta hol van. A kislány sírva fakadt, de az ijedelem nem tartott soká, a srácok, és a gyengén látó lányok szépen elmondták nekik, mennyire klassz volt ott lenni, egy érzelem születésénél.

Új év után igazi szerelem lett belőle, és a randik is megsűrűsödtek, szinte naponta találkoztak, és össze-összebújtak a Hermina intézet téli kertjében. Náluk megjött a tavasz.
Jankó komolyan vette, és nagyon szerelmes volt. Marika pedig nagyon vágyott rá. Vágyott a testére, kimondhatatlanul.
A tavasz is együtt érte őket, akkor már zöldült a liget, jókat ücsörögtek a ligeti padokon, csókolóztak, ölelkeztek.
Egyszer a parkőr ment oda hozzájuk, látván, hogy nem látó fiatal pár, elmondta nekik, hogy a villamosról és az úrtól látják őket, menjenek beljebb a fák közé az úton, hogy ne bámulják a járókelők.
Istenem, mennyire égett az arcuk! Mindketten szégyellték a dolgot.
Jankó este a srácokkal megbeszélte, hogyan lehet elbújni a kíváncsi szemek elől a liget fái közé. Agyába véste az útvonalat, a következő randin biztos kézzel irányította Marikát befelé az "árnyékba", ahol nem követik kíváncsi tekintetek.
Kézen fogva sétáltak, a bot és a talpuk érezte a kavicsos utat, nem volt semmi baj.
Amikor a külső zaj elhalt, már messziről jött a villamos csengője, az ajtók csukódásának hangja, összeölelkeztek. Jó lett volna egy kis padra lelni, ezért hamarosan indultak tovább, míg egyszer azt vették észre, hogy füvön járnak, és erősen kezd lejteni a talaj a talpuk alatt. Óvatosan lépkedtek tovább, míg újra megjelent a salak. Megörültek, meglelték az utat, de pár lépés után vízbe jártak. Jankó azt mondta, biztos a füvet locsolták, és pocsolya keletkezett, lépjenek át rajta mindjárt vége lesz. Öt hat lépés után azonban már térdig ért a víz, és ijedten vették észre, hogy eltévedtek.
Marika sírósra vette a dolgot, Jankó vigasztalta, hogy megoldja a problémát azonnal. El kiáltotta magát:
- „ Hé! Van itt valaki? Segítsenek!”
De válasz nem jött. Már elvesztette az irányt, nem tudta merről jöttek, félt, ha bármerre elindulnak, csak beljebb mennek. Március vége volt, a tavasz még nem olyan meleg, hogy nagy élményt jelentett volna térdig vízbe állni cipő-nadrággal, és Marika is beöltözve. Ha senki nincs a közelbe, később még úgyse lesz, elhatározta tehát, hogy maguknak kell kitalálni a bajból Tudatosult benne, hogy a városligeti tóba sétáltak bele. Arra gondolt, el kell indulni, és ha mélyül, akkor megfordulni ellenkező irányba, és kifelé fognak menni. Úgy is tettek, és tíz perc múlva szépen ki is jutottak a partra, most már csak azt kellett eldönteni, merre van a hazafelé. Elsőnek mindenképp Marikát kellett hazajuttatni, mert a kislány majd meg fagyott. Mindenesetre érdekesek lehettek a csorgó vizes ruhában bandukolva a parton.

Ahogy kicsit biztonságosabb helyre értek, kicsavargatták a ruhájukból a vizet, és Jankó úgy okoskodott, hogy közel kell lennie a Dózsa György útnak, ott nagy a forgalom, valamint betájolta magában a Nyugati Pályaudvart, és hallgatta a hangokat. Kiadta az irányt, és elindultak. Kicsi fáradtsággal ki is jutottak a Sztálin szoborhoz. Ott már voltak emberek, segítséggel kaptak egy taxit, és mentek Marikáék lakására, hogy mielőbb biztonságba legyen a szeretett lény.

A lakás nem volt messze, a Lövölde téren a Rotyi sarkán laktak. Marika szülei még nem voltak otthon, így Jankó is levette a vizes nadrágot, amit hajszárítóval igyekeztek viselhetővé szárítani, miközben Marika le is fürdött és száraz köpenybe bújva tért vissza.
Az otthon biztonságában megint egymásba gabalyodtak, és Marika értésére adta, kibújva a köpenyből, hogy neki adná magát.
Jankó remegett a vágytól, mégis, előkotorta a köpenyt, ráborította esetlenül a lányra, megölelte, és azt mondta:
- Nagyon kellesz nekem, és én úgy akarlak, amikor fel is tudlak vállalni a tettem minden következményével együtt, és szabad akaratomból, nem kényszerből, boldogan, megharcoltan.
Felöltözött, és elment.
Azon a napon taxival ment haza Újpestre. Minden pénze rá is ment. A fiúk pedig hónapokig rajta röhögtek, mennyire balfék.
Nem bánta.
Marika azonban elmaradt tőle.

Hozzászólás
Kis Jankó hosszú éjszakája. Álom jan 05 : 18:27 Válasz erre
Hozzászólás: 671

Regisztrált: júl 10 : 21:46
Kedves Zsóka, nagyon szép, szeretettel, élettel teli történet...és a vágy mellett ott van egymás megbecsülése.
Nekem nagyon tetszett!
: Viki


Kis Jankó hosszú éjszakája. Juci jan 05 : 19:50 Válasz erre
Hozzászólás: 2217

Regisztrált: júl 21 : 10:52
Életszerű, izgalmas, szép írás Zsókám! De miért maradt el tőle Marika???

juci

Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 05 : 21:09 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
Koszönöm Viki, örülök, hogy tetszett!

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 05 : 21:11 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
Marika nem viselte, a visszautasítást, és azt érezte, megszégyenítették. Marika a testére vágyott, Jankó meg a lelket kereste benne először.

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. Juci jan 05 : 22:55 Válasz erre
Hozzászólás: 2217

Regisztrált: júl 21 : 10:52
Úgy szurkoltam, hogy összejöjjön.:))

juci

Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 06 : 09:52 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
Ilyen az élet Jucikám. Nem jött össze. De lett másik, mert a sorsunk azért beteljesedik:))

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. bodójános jan 06 : 10:01 Válasz erre
Hozzászólás: 4582

FEKLTÉTLENÜL OLVASMÁNYOS, EZT MÁR MEGSZOKTUK TőLED, ÉRDEMES MUNKÁLKODNI RAJTA TOVÁBB!Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 06 : 14:46 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
János, ezt vártam, nagyon köszönöm. Feltem, hogy egy vak ember életsorsa nem lesz annyira látványos, talán nem is tűnik hihetőnek. Remélem sikerül fenntartanom benne végig az érdeklődést. Köszönöm a véleményt.

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. kampanella jan 06 : 18:58 Válasz erre
Hozzászólás: 1257

Regisztrált: jún 23 : 18:04
Kiváncsi vagyok, hogyan fokozod az izgalmat,hogyan lesz kiváncsi az olvasó a történet folytatására. Mindenesetre jól indultál .


Kis Jankó hosszú éjszakája. Ilona jan 06 : 21:35 Válasz erre
Vendég

Nagyon élveztem és szívesen olvasom majd végig ha lehet az egész művet.-)))Gördülékeny a történet,olvasmányos és lebilincselő.ahogy a fiatalok egymást és a szerelmet is tanulják:-))és az életet is:-))

Kis Jankó hosszú éjszakája. szellő jan 07 : 09:02 Válasz erre
Hozzászólás: 1558

Regisztrált: jún 19 : 13:14
Érdeklődéssel várom a további részleteket, Zsókám, annál is inkább, mivel egy rendhagyó írásról van szó! Izgalmasnak tartom a "történet" szereplőit, sorsuk további alakulása is érdekel.
Nagyon jó, kiváló, a folytatása nem lehet kérdéses!
Gratulálok szeretettel: szellőcske


Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 07 : 14:33 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
Köszönöm szépen Ilona. Talán az idén még lesz belőle egy kerek egész.
Igazán köszönöm.

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. csákvári zsóka jan 07 : 14:35 Válasz erre
Hozzászólás: 411

Regisztrált: júl 07 : 15:48
Szellőcske, neked is nagyon köszönöm. Ez a világ nem látható, kevesen tudják a kínjait. Szeretném megmutatni, mennyi harc, kudarc és mennyi öröm van a sötétségben, ami nekünk annyira természetes.

A születéstől a halálig tartó ürességben nincs más, csak a szeretet!

Kis Jankó hosszú éjszakája. Kulcsar Eva jan 09 : 18:47 Válasz erre
Hozzászólás: 3757


Nagy mestere vagy a feszültség fokozásának,
DRÁGA ZSÓKÁNK!
Előbb a tánc és a zene érzékekre gyakorolt, tüzet szító ereje, majd a rémület zsibbasztó betoppanása, majd az újbóli fordulat, ami már összetettebb, titokzatosabb,
mint az előző két jelenség.
Figyelmesen kezdett olvasás után, igencsak felpörög
az olvasó érdeklődése a folytatás iránt.
KÖSZÖNJÜK A "CSÁBÍTÓ ÍZELÍTőT" !


Kulcsár Éva

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 3
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljnagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!

Isti
dec 25 : 10:29
Kedves kert-társak és kedves olvasóink! Áldott ünnepet kívánok és egy új és békés évet sok szeretettel Isti

Isti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!

Kulcsar Eva
jún 09 : 13:44
Áldott Pünkösdöt kívánok , Kedves BodóKert-i tagjainknak, a ma TÍZ ÉVE megszületett irodalmi portálunkon!

Isti
máj 17 : 09:21
Megtisztelve érzem magamat hogy ehhez a kitartó és kedves csapathoz tartozhatom! Köszönjük az értesítést kedves Évike!

Kulcsar Eva
máj 16 : 08:25
Kedves BodóKerti Tagok! Megfogyva bár, és ki-ki a saját terheit cipelve vagyunk itt még néhányan. Most ezt a kis maroknyi csapatot egy közelgő évfordulóra hívom: 2019. június kilencedikén LESZ TÍZ ÉVES ! ez a kedves kis virtuális hely , ahol sok szépet megtapasztalhattunk !

Isti
ápr 19 : 14:42
Áldott ünnepet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak Isti

Isti
jan 28 : 18:57
Einsten hagyatékában találták meg Bolyai relativitáselméletét!

klikk

Ha így nem olvasható kiollózom magát a szöveget!!!!


Isti
jan 04 : 11:34
Szeretettel köszöntök MINDENKIT az 2019.-.es évben! Isti

Isti
dec 28 : 08:20
Boldog névnapot kedves János !

Isti
dec 22 : 15:16
Kedves Nagyapó!
Köszönjük a figyelmességedet! Neked, a kertlakóknak és minden kedves olvasónknak Áldott karácsonyt kívánok Isti

nagyapó
dec 20 : 19:29
Istentől megáldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok minden "kertbarátnak"!

Kulcsar Eva
júl 11 : 07:09

Akkor hát hajrá! Előre a további szépségek alkotása felé!
Mindenkinek örömteli alkotómunkát kívánok!


Oldal létrehozási idő: 3.4691 másodperc, 3.3885 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 87. Memória használat: 968,544b