BodóKert: Tartalom / Novellák / Testbeszéd Pornó V.
BodóKert
Ma 2020. június 4, csütörtök,
Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.


Testbeszéd Pornó V.
- 2011 június 05 vasárnap
szerző: timetour Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza > Novellák
Hozzászólás: 5
Megtekintés: 649

Az asztalnál mindig a férfi vitte a szót. Ők leginkább hallgattak. Nem is tehettek mást. Az meg elmondta, mennyire irigyli hősünket, hogy „szólóban” érkezett, körülnézhet, kedvére „válogathat a felhozatalból”, satöbbi, satöbbi. És, hogy ő sajnos bezzeg az asszonnyal érkezett, kötve van, csak semmi kalandozás. Unták a szöveget az asszonnyal mindketten, sokszor összeakadt a tekintetük. És mintha kialakult volna köztük valamilyen közös cinkosság. Mintha szavak nélkül is megértették volna egymást.
- „Unod?”
- „Tod, eleinte szórakoztatott, de már idegesít.”
- „Ne zavarjon, ő már csak ilyen. Tudod, van aki „oktatja”, meg tudod, van, aki csinálja.”
- „Figyi! Este zuhanyozhatnánk tán együtt!” - erre gondolt akkor, de, ahogy összeakadt a tekintetük, azonnal megbánta. Csak nem értette meg ezt is tán? Á, kizárt dolog. Az asszony szeme meg hirtelen villámokat szórt (micsoda arcátlanság!), aztán picit elmosolyodott, és megigazította a haját.
A férj meg csak folytatta: mondta még többek közt még: rengeteg itt a lehetőség, többek közt felhívta figyelmét a presszóslány leplezetlen kebleire, és még mondta, hamarosan vége a nyárnak, hűvösek, olyan fázósak lesznek az elhagyott kapualjak, a kocsik hátsó ülésén se lesz már olyan jó. Szóval, mondta, egyre mondogatta csak, ki kell használnia a lehetőségeket, akár egyéjszakásakat is, akkor akár jó is lehet, aztán sürgősen felejthető…)
***

Egyszer találkoztak a városka „központjában”. Az asszony képeslapokat válogatott. És először, nem is Jött rá, hogy az asztaltársát bámulja. Aznap délután nem volt kedve olvasni, szomorú részhez ért a könyvbe éppen, ugyancsak felbosszantotta ez, mér is nem tud ma már senki normális dolgokról írni, kigondolta, „cenzúrázni” fogja a könyvet, tán így kéne tenni eztán minden könyvvel, kitépni a szomorú lapokat, vagy színes filctollal megjelölni a tetsző sorokat, oldalakat, ki tudja, ezt a módszert lehetne tán az életre is szabadalmaztatni, nem venni tudomást a bántásokról, kudarcokról, a csalódásokról, az „esős-esernyős” szürke hétköznapokról, kivéve persze a fázós, őszi szomorkás összebújásokat, ezeket azért filctollal kéne megjelölni, mindenképp.
Meleg volt ugyan, mégis elkószált, bejutott a központig: strandlabdák, fürdőruhák, gumicsónakok, sportszerek, „I love Balaton” feliratú pólók, törölközők, újságok, napszítta könyvek, stb. stb. Pillantását megragadta egy törölköző, a tó látképét két női mell formájú hegy tette teljessé, köztük a lebukásra készülő nappal. (Micsoda egy giccs! Persze elég praktikus, sok benne a sötét szín, nem kell gyakran cserélni.) Előzőleg jól megnézte magának a képeslapokat válogató asszonyt, megállapította, nagyon jó alakú, a haja is szép. Mit szép, gyönyörű! Aztán az asszony fizetett, megfordult, és ő felismerte benne asztaltársát. És zavartan elkapta pillantását a naplementés törölközőről, de tudta, késő, már.
- Tetszik? - mintha ezt kérdezte volna az asszony pillantása, és mosolygott.
- Na ja - ő meg - mit is tehetett volna, csak így „válaszolt”, - fura fintort vágva.
Az asszony tovább indult az állomás felé, ő meg úgy döntött, vesz ő is néhány képeslapot. Nem mintha egyáltalán szándékába lett volna megírni őket. Rég letett már erről, ismerte magát jól. A lapokat szokás szerint megvette, jó időbe, minden nyaraláskor, aztán megírásukat az utolsó napra hagyta. Akkor meg úgy döntött: minek? Minek is már? Előbb hazaérek, minthogy kikézbesítenék őket. Így aztán rengeteg megíratlan képeslapja volt már, és most a gyűjteményét kívánta tovább szaporítani.
- Mondja kérem, tudna adni pár olyan kopott, napszítta lapot?
- Kereshetek uram - a képeslap árus kotorászott, (volt neki bőven), az előző „aztán elővett néhány régit a kollekcióból. Adhatom olcsóbban is.
- Köszönöm, nem kell. Számítsa csak rendes áron - nagyon megörült a kifakult, több éves lapoknak.
- Bélyeg?
- Á, nem kérek, köszönöm.
Ő is elsétált az állomás felé. Mindig szeretett az állomásokon, valahogy akkor sose unatkozott. Szerette nézni az utasokat: a felszállókat, a leszállókat, a sietőket, a látszólag ráérősen lézengőket, a céljaik felé elszántan törtetőket; próbálta kitalálni úti céljukat, kikutatni, kifürkészni örömük, szomorúságuk, bánatuk okát.
És felfigyelt az asszonyra, aki a peronon állva láthatóan várt valakit. Aztán befutott a valahonnan érkező, valahová továbbinduló vonat, ő meg a leszálló utasok között figyelmes lett egy férfira, az az asszonyhoz futott, átkarolták egymást, a pillanat tört részéig tartott az egész - annyira kevés volt, tarthatott volna emberöltőig, akkor is kevés lett volna, érezte, átérezte ezt, tudta, annyira tudta milyen ez az érzés - a férfi magyarázni kezdett, hevesen, egyre hevesebben gesztikulált, az asszony meg ingatta a fejét, egyre határozottabban, lehet egyre szomorúbban, megszólalt a forgalmista sípja, mindenki le, meg majd mindenki felszállt már, elszakadtak, a férfi felugrott a ki tudja hová induló vonatra, a lépcsőről még visszaintett, az asszony meg hosszasan nézett a ki tudja, honnan induló, és ki tudja, milyen célállomás felé döcögő vonat után…

/folytatom

Hozzászólás
Testbeszéd Pornó V. timetour jún 05 : 21:51 Válasz erre
Hozzászólás: 698

Regisztrált: aug 22 : 20:15
klikk


Testbeszéd Pornó V. Álom jún 05 : 22:37 Válasz erre
Hozzászólás: 671

Regisztrált: júl 10 : 21:46
Kedves Time!
Nagyon szépen írsz, és a dal is az. Egyre izgalmasabb a történeted.
: Viki


Testbeszéd Pornó V. Kulcsar Eva jún 06 : 17:10 Válasz erre
Hozzászólás: 3733

"....pillanat tört részéig tartott az egész - annyira kevés volt, tarthatott volna emberöltőig, akkor is kevés lett volna, érezte, átérezte ezt, tudta, annyira tudta milyen ez az érzés - "
Élethűen sikerült megfogni a pillanato(ka)t. Köszönjük, várjuk a folytatásodat.


Kulcsár ÉvaTestbeszéd Pornó V. Isti jún 07 : 20:38 Válasz erre
Hozzászólás: 1651

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Olvasmányos . jól megírt, és sorolhatnám.-))))
Várom a folytatást!.-)))


Fernando boots okt 24 : 11:22 Válasz erre
Vendég

Wedding ceremony ceremonies Silhouettes: A line Neckline:scoop Hemline Train:mini Cloth:Chiffon,Satin ,taffeta ugg boots ,tulle Embellishment:none Time :Spring,Summer time,Drop,winter season Obtainable:Image Colour or Examine from Our Colour Chart Demonstrated Colours:blue grey Tailor made Time:ten twenty organization days Delivery Time:three five company days Specials: ugg classic short boots grey Scoop Bridesmaid Gowns For Seashore Marriage ceremony ceremonies We are able to custom made created for the unique need Brides can put on what ever they like on their wedding ceremony day. But ought to they? When the style of some brides is something to go by, using trashy and slinky must be regulated. Low cost marriage ceremony dresses have to have not appear shoddy or vulgar cheap ugg boots ; how to clean knit ugg boots they are able to be stylish and stunning. It all depends upon how these inexpensiveHozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 2
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljIsti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!

Isti
dec 25 : 10:29
Kedves kert-társak és kedves olvasóink! Áldott ünnepet kívánok és egy új és békés évet sok szeretettel Isti

Isti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!

Kulcsar Eva
jún 09 : 13:44
Áldott Pünkösdöt kívánok , Kedves BodóKert-i tagjainknak, a ma TÍZ ÉVE megszületett irodalmi portálunkon!

Isti
máj 17 : 09:21
Megtisztelve érzem magamat hogy ehhez a kitartó és kedves csapathoz tartozhatom! Köszönjük az értesítést kedves Évike!

Kulcsar Eva
máj 16 : 08:25
Kedves BodóKerti Tagok! Megfogyva bár, és ki-ki a saját terheit cipelve vagyunk itt még néhányan. Most ezt a kis maroknyi csapatot egy közelgő évfordulóra hívom: 2019. június kilencedikén LESZ TÍZ ÉVES ! ez a kedves kis virtuális hely , ahol sok szépet megtapasztalhattunk !

Isti
ápr 19 : 14:42
Áldott ünnepet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak Isti

Isti
jan 28 : 18:57
Einsten hagyatékában találták meg Bolyai relativitáselméletét!

klikk

Ha így nem olvasható kiollózom magát a szöveget!!!!


Isti
jan 04 : 11:34
Szeretettel köszöntök MINDENKIT az 2019.-.es évben! Isti

Isti
dec 28 : 08:20
Boldog névnapot kedves János !

Isti
dec 22 : 15:16
Kedves Nagyapó!
Köszönjük a figyelmességedet! Neked, a kertlakóknak és minden kedves olvasónknak Áldott karácsonyt kívánok Isti

nagyapó
dec 20 : 19:29
Istentől megáldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok minden "kertbarátnak"!

Kulcsar Eva
júl 11 : 07:09

Akkor hát hajrá! Előre a további szépségek alkotása felé!
Mindenkinek örömteli alkotómunkát kívánok!

Isti
júl 09 : 18:41
S MI köszönjük meg Évike áldásos munkáját,ami minket is
érdemben segített! eme igen hosszú időn át!

Kulcsar Eva
júl 06 : 14:54
Köszönöm szépen.

timetour
júl 04 : 17:28
a te érdemed is, Éva!

Kulcsar Eva
jún 10 : 11:44
Kilenc éves a BodóKert!
Minden kitartó Tagunknak szívbéli köszönet!


Oldal létrehozási idő: 2.2548 másodperc, 2.1758 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 978,816b