BodóKert: Tartalom / Idegen tollakkal... / >Az egykulcsos adóztatás,
BodóKert
Ma 2022. január 29, szombat,
Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.


>Az egykulcsos adóztatás,
Ezt a véleméíynyt is kaptam.
- 2012 március 30 péntek
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Idegen tollakkal...
Hozzászólás: 2
Megtekintés: 195

A szövegrészt tudatosan nem bolygattam A szöveg végére illesztettem egy magánvéleményt.

>Az egykulcsos adóztatás, amilyen jól hangzik, olyan igazságtalan is. Elfogadhatatlan, hogy egy szerény >keresetű munkás, ugyanazon százalékot fizesse, mint a milliárdos.

Ezt a kerdest nem lehet onmagaban nezni, ahogy mondtam. A nemlinearis (nem egykulcsos) adozas
segiti az adocsalast es a szegeny embert semmi sem sulytja jobban, mintha a tarsadalom az adocsalast jutalmazza. Ebben az esetben pillanatok alatt rabszolgakka valnak a berbol es fizetesbol elok, ahogy mar mondtam, mert az elcsalt adot rajtuk fogjak behajtani.
Szamszeru erteken a milliardos sokkal tobb adot fizet mint a szegeny az egykulcsos rendszerben is, es a milliardos adojabol tobb ut, korhaz, iskola, stb epul es tartodik fenn, mint a szegeny emberebol, es ezeket az allami intezmenyeket a szegeny ember is igenybeveszi, arra nem gondolva, hogy o sokkal kevesebbet tett hozza, mint a gazdag. Ettol fuggetlenul, a mindenkori kormany a politikai szandekainak megfeleloen tarsadalmi retegenkent kulonbozo mertekben oszthat vissza tamogatast az akar egykulcsos modon beszedett adobol. Ennek reven szepen megfer egymas mellett az egykulcsos ado es a szegenyebb retegek kiemeltebb jovedelemhez-juttatasa, akar pl adovissazaterites reven is. De amikor az adokat beszedik, azt jobban teszik, ha egykulcsosan szedik be, mert az segit az adocsalas elkeruleseben. A jo adomorallal (vagy preciz adobehajtassal) rendelkezo tarsadalmakban van a legkevesebb szegeny.


>Ami pedig a csalást, lopást illeti, a politikai életet kellene megtisztítani. Ehhez kellene egy tiszta erkölcsü >szabad sajtó. Évekkel ezelőtt, hosszú éveken keresztül hallgattam egy rádióműsort, melynek vezetője azt >szokta hangoztatni: "Aki szabad sajtót akar, az legyen sajtótulajdonos." Ilyen egyszerű.

A politikai eletet kizarolag valasztasok utjan lehet megtisztitani. Sajnos, szamtalanszor atverik a nepet, mig a politika megtisztitasara sor kerulhet. Viszont, minel tobbszor verik at, annal nagyobb lesz a vegen a nep duhe, ahogy a legutobbi valasztasokkor ez ki is derult Magyarorszagon, de mindenhol igy van.


>Ebből is azt látjuk, hogy a becstelen politika és a sajtó érdeke egy vonalon halad. Kiegészítik egymást.

Ez igaz, de az internet koraban mar egyre kevesbe, mindenki talal maganak megfelelo sajtot az interneten.

>A plasztik vegye át a készpénzt? Csábitó, de hát a világ urai éppen ezen dolgoznak, és előbb-utóbb meg is >lesz. Megszületik a teljes és tökéletes zsarnokság!

A keszpenz mar most szinte teljesen megszunt. A technikai fejlodes egesz biztosan magaval hozza a keszpenz megszuneset, ezt legfeljebb elodazni lehet. De minek? Az ellenorizheto penzforgalom reven minden torvenytelenseg gyorsan leleplezhetove valna. A politikusoketol a lanykereskedokig. Ehhez kepest az adohatosag es a bunuldozes mai technikai vegletesen elavultak es vegletesen alacsony hatekonysaguak.
Mindenfele technikai vivmany hasznalhato jora es rosszra is, az ellenorzott elektronikus penzforgalom is.
Ahogy az atomenergiarol, vagy a vegyiparrol, stb nem mondtunk le, ugy az ellenorzott penzforgalomrol sem kell. Megoldhato a szeles demokratikus ellenorzese egy ilyen rendszernek.

Olyan, hogy a vilag urai szerintem nem leteznek. Kinanak, Japannak, Indianak, de akar Oroszorszagnak, vagy Brazilianak jelenleg erdemben kulso hatalom nem tud parancsolni, meg ha esetleg szeretne is. Huzavona az van, de parancsolas szerintem nincs. Persze vannak titkos tarsasagok, meg erdekcsoportok, de hogy ezek barmelyike is uralna a vilagot az tulzas szerintem.


Hogy a készpénz kizárása megszüntetné-e a csalást? Ezt erősen kétlem. Ott, ahol milliárdokat sikkasztanak, nem készpénzben történik. Könyvelés az egész. Lásd a tözsdei szélhámosságokat, többek között!

Pontosan a preciz konyveles hianyarol van szo. Az elektronikus penzforgalomban a penzaramlas minden lepese regisztralodna es visszakereshetove, elemezhetove valna. Ez volna a preciz pontos konyveles, nem az, amit most konyvelesnek neveznek.

>Az egyik szívemhez nőt párt a 90-es évek elején azt hírdette, hogy "az állam rossz gazda." Ugyane párt >nevéhez fűződik a magyar nemzeti vagyon 90 százalékának elsíbolása. Nem készpénzben történt. >Könyvelés az egész.

Barhogy is csurjuk csavarjuk a szot, a "rend a lelke mindennek" elv a penz es altalanos ertekforgalomra is igaz. Az ertekforgalom elektronikus regisztraciojaval a "rend a lelke mindennek" elvet ervenyesitjuk. Ezen keresztul megakadalyozzuk, hogy a zavarosban barmifele vagyon eltunhessen. De, ennek a preciz rendtartas, vagyis az ertekforgalom pontos regisztracioja az alapja.

>"A tiszta erkölcs, mely ha megvész....."

"Rend a lelke mindennek."

Karcsi

From: "KarolyNemeth@aol.com" To: e-mail
Sent: Thu, October 14, 2010 11:33:53 PM
Subject: Re: [HungarianClub] Fw: Bogár: Aki az egykulcsos adórendszert követeli, ...


Az a baj, hogy az egykulcsos adorendszert sem lehet magaban ertekelni szerintem, hanem inkabb az adorendszer es az allami juttatasok egeszevel egyutt. Nekem eppen tetszik az egykulcsos adorendszer, mert segit az adocsalas csokkenteseben. Magyarorszagon evente 2400 milliard Ft adot csalnak el (a GDP kb 10%), a kiesett adokat termeszetesen a berbol es fizetesbol eloknek kell megfizetni, ami egbekialto meltanytalansag es a tisztesseges dolgozo emberek rabszolgasorba taszitasaval egyenlo.
Evente 7000 milliard Ft (1 dollar kb 200 Ft) cserel gazdat mindennemu adofizetes nelkul. Szerintem az adok csokkentese es az egykulcsos ado ezt magaban nem biztos, hogy kellokeppen orvosolja. Szerintem jobb lenne a keszpenz megszuntetese es csak kartyas/csekkes fizetes helyette, de ez a kormany szamara tul nagy falat (Svedorszagban eros politikai lobbi tamogatja a keszpenzhasznalat teljes eltorleset, hasonlo okokbol).
Udv:

Karcsi

:-B nerdAnnak semmi ertelme, hogy 1 minmalberes csaladtol barmi adot szedjenek, mert az csak elveszi a kedvuket a munkatol! Ok ugyis minden fillerjuket elkoltik tehat sok uzletember kap belole. Ellenben az hogy hazak, lakasok ezrei uresen allnak es teljesen adomentesek az eszbonto - ott lehet az adocsalokat megfogni azon amit osszeharacsoltak! Csak azt lehet es kell adoztatni akinek van, kulonben egyre nyomorultabbak lesznek az alacsony beruek! s elobb utobb all
az író és a válaszoló is magyar,de már nem ír helyesen.
Hozzászólás
>Az egykulcsos adóztatás, bodójános márc 30 : 13:44 Válasz erre
Hozzászólás: 4582

A Jóisten sem tud igazságot tenni, de azért jó lenne már a nyomorból ki kecmeregni! Persze, ha nem lenne ez a töméntelen adósság!>Az egykulcsos adóztatás, Kulcsar Eva márc 31 : 17:40 Válasz erre
Hozzászólás: 3844


Félve fogalmazok meg véleményt, mert olyan összetett és szövevényes a közterhek igaz-ságtalanságának érzete, hogy adatszerűen már tetten sem érhető.
Egyet mindenképpen szem előtt kell azért tartani; soha nem állja meg a helyét az sem, ha ilyen témákban egysíkúan mondunk véleményt, anélkül, hogy szakszerűen át is látnánk annak "tengerét".
Az mindenképpen igaz, hogy az átlagos körülmények között, vagy annál hátrányosabban élők jövedelmi viszonyai siralmasan romlanak.


Kulcsár Éva

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljKulcsar Eva
dec 29 : 04:35
Múló évünk immár búcsút integet, az eljövendő hozzon jó egészséget, békét és szeretetet!

Isti
dec 25 : 18:52
Áldott ünnepeket és egy békés új évet kívánok mindenkinek .Isti

Isti
aug 05 : 09:46
Egy verset tettem fel és a gép többszörösen másolta(( törölni meg nem tudom,(((( vagy be tudok jönni az oldalra, vagy nem(((

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:44
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:43
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
jún 23 : 09:36

Isti
jún 22 : 17:24
Köszönjük a lehetőséget Jánosnak, hogy mi is kb 10 éve itt írhatunk, alkothatunk! az Ő kertjében! Isti

Kulcsar Eva
jún 12 : 10:16
A "BodóKert" létrehozásának időpontja: 2009 jún 09 volt. Immár, TIZENKÉT ÉVE! Tisztelet, köszönet és szeretettel teli emlékezet BODÓ JÁNOS-nak érte.

Isti
jan 06 : 19:52
Örömmel látlak kedves Évike

Kulcsar Eva
jan 06 : 16:27
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. " (Pál Korinthusbeliekhez írt I. level e 13. rész)


Isti
dec 30 : 20:03
Egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb új évet kívánok MINDENKINEK Isti:)

Isti
dec 24 : 09:28
Áldott ünnepet kívánok társaimnak és a kedves Olvasóknak Isti:)

nagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!


Oldal létrehozási idő: 0.3556 másodperc, 0.3239 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 47. Memória használat: 971,760b