BodóKert: Tartalom / Tallózó / Erdélyország az én hazám
BodóKert
Ma 2022. szeptember 26, hétfő,
Jusztina napja van.
Holnap Adalbert napja lesz.


Erdélyország az én hazám
- 2012 április 22 vasárnap
szerző: bigeszab Szerzők listája
kategória: Tallózó
Hozzászólás: 3
Megtekintés: 347

2012. június 30. és július 1. között ismét megrendezésre kerül - immáron hatodik alkalommal - az "Erdélyország az én hazám" világtalálkozó,

Kedves Barátaink!
A Julianus Barát Alapítvány, a nyárádszentlászlói Pásztortűz Egyesület szervezésében, a Budapesti Székely Körrel és a nyárádgálfalvi Vitalitás Egyesülettel karöltve 2012. június 30. és július 1. között ismét megrendezésre kerül - immáron hatodik alkalommal - az "Erdélyország az én hazám" világtalálkozó, amelyre szeretettel várunk minden erdélyi, Erdélyből elszármazott és Erdély sorsáért elkötelezett kedves barátunkat! A színes programokban bővelkedő nagyszabású rendezvénynek az idei évben a Verőce melletti Lósi-völgy ad otthont, a megejtően szép Kárpát-Haza Temploma lábánál.
Örömmel adunk hírt róla, hogy Harrach Péter a KDNP országgyűlési frakcióvezetője elvállalta világtalálkozónk fővédnökségét, védnökünk pedig Bethlen Farkas polgármester úr, akinek külön köszönjük segítőkészségét és támogatását, hogy e sokak által várt találkozó az idei évben is létrejöhessen!
Tán sohasem voltak aktuálisabbak Tompa László sorai, melyeket tavaly választottunk világtalálkozónk mottójául, mint ma. Reméljük, hogy e sorok idén is sokakat megérintenek, sokak lelkében felébresztik az elhagyott szülőföld iránti felelősségtudatot, a tenni akarást és a tettvágyat. Ezért is határoztunk úgy, hogy idén Megmaradás címmel egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül hívjuk fel a rendezvény közönségének figyelmét az erdélyi szórványmagyarság küzdelmeire, nehézségeire. Olyan alapítványok és egyesületek képviselőit hívtuk meg a találkozóra, amelyek hosszú évek óta fáradoznak a szórványban élő gyerekek magyar nyelvű oktatásáért, ezáltal önazonosságuk megtartásáért és megerősítéséért.
Hagyományainkhoz híven a világtalálkozó idején szeretnénk kiemelten bemutatni egy kevéssé ismert régiót. Idén a választás a partiumi Érmellékre esett. Terveink szerint - a tavalyi nyárádmenti bemutatkozáshoz hasonlóan - külön számukra felállított sátorban lesz lehetőségük bemutatni élő néphagyományaikat, mesterségeiket, alkotásaikat, és táncosaik kiemelt szerepet kapnak majd a Nagyszínpad műsorában.
Idén ismét megrendezésre kerül az erdélyi orvosok találkozója, amely néhány éves kihagyás után visszatér a rendezvény kebelére. Terveink közt szerepel a nagy erdélyi alma materek találkozója is, ahová szeretettel várunk és hívunk mindenkit, akik híres-neves iskoláink egyikében végeztek.
Nem maradhat el a nagy sikerű "Ki tud többet Erdélyről?" vetélkedő az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesülete szervezésében, akik Erdély címmel idén egy versíró pályázatot is hirdettek. A szülőföld által ihletett pályaműveket a www.erdélyország.hu oldalon keresztül lehet elküldeni, az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra a világtalálkozón kerül sor.
Örömmel adunk hírt, hogy az erdélyi közönség körében hatalmas népszerűségnek örvendő Tamás Gábor Verőcén tartja lemezbemutató gálakoncertjét Csak a szívünkben nem száll az idő címmel. Igazi csemegének ígérkezik a Maros Művészegyüttes parádés előadása is, melyet Szem látta, szív szerette címmel mutatnak be a Nagyszínpadon.
Rendszeres látogatóinknak bizonyosan feltűnt a helyszínváltozás, de biztosítunk mindenkit, hogy a csodás, majdhogynem erdélyies környezet marad, csupán néhány kilométerrel közelebb költözünk a 2 főúthoz. Meggyőződésünk, hogy a meseszép völgyben található Kárpát-Haza Temploma, az azt körülölelő lankás vidék tökéletes hátteret biztosít majd a színes, színvonalas programjainknak.
Mivel a rendezvénynek otthont adó új területen csupán sátorozási lehetőség lesz, az évek óta visszajáró, "táborozó" vendégeinket annyiban érinti a változás, hogy ezentúl mindenki saját maga lesz kénytelen szállásáról gondoskodni. Segítségképpen honlapunkon megjelentetjük a környékbeli szálláshelyek listáját, hogy látogatóink azokból válogathassanak.

Ebben a mind inkább személytelenné váló világban számítunk azon honfitársaink részvételére, akiknek fontos a szülőföldünk jelene és jövője, akikben munkálkodik a tenni akarás, akik velünk együtt hiszik és érzik:
- nekünk kincsnél kedvesebb cél:
Látni tégedet, újultodban, Erdély!
Érted, hogy virulj, gyarapodva váltig:
Szívet és erőt áldozunk halálig!
(Tompa László)

Ilyés Emese
Pásztortűz Egyesület
e-mail


Hozzászólás
Erdélyország az én hazám bodójános ápr 22 : 12:07 Válasz erre
Hozzászólás: 4582

Köszönet a híradásért!Erdélyország az én hazám Kulcsar Eva ápr 23 : 07:27 Válasz erre
Hozzászólás: 3871


"Szívet és erőt áldozunk halálig!
(Tompa László)

Példamutató ragaszkodás. Ne törjön meg soha sem!


Kulcsár ÉvaErdélyország az én hazám Isti ápr 23 : 07:51 Válasz erre
Hozzászólás: 1803

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Tisztelet az "őrzőknek"..!!!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljKulcsar Eva
dec 29 : 04:35
Múló évünk immár búcsút integet, az eljövendő hozzon jó egészséget, békét és szeretetet!

Isti
dec 25 : 18:52
Áldott ünnepeket és egy békés új évet kívánok mindenkinek .Isti

Isti
aug 05 : 09:46
Egy verset tettem fel és a gép többszörösen másolta(( törölni meg nem tudom,(((( vagy be tudok jönni az oldalra, vagy nem(((

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:44
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:43
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
jún 23 : 09:36

Isti
jún 22 : 17:24
Köszönjük a lehetőséget Jánosnak, hogy mi is kb 10 éve itt írhatunk, alkothatunk! az Ő kertjében! Isti

Kulcsar Eva
jún 12 : 10:16
A "BodóKert" létrehozásának időpontja: 2009 jún 09 volt. Immár, TIZENKÉT ÉVE! Tisztelet, köszönet és szeretettel teli emlékezet BODÓ JÁNOS-nak érte.

Isti
jan 06 : 19:52
Örömmel látlak kedves Évike

Kulcsar Eva
jan 06 : 16:27
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. " (Pál Korinthusbeliekhez írt I. level e 13. rész)


Isti
dec 30 : 20:03
Egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb új évet kívánok MINDENKINEK Isti:)

Isti
dec 24 : 09:28
Áldott ünnepet kívánok társaimnak és a kedves Olvasóknak Isti:)

nagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!


Oldal létrehozási idő: 0.0920 másodperc, 0.0373 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 48. Memória használat: 951,008b