BodóKert: Tartalom / Esszék / Az inkubátor.
BodóKert
Ma 2022. január 29, szombat,
Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.


Az inkubátor.
- 2012 szeptember 28 péntek
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza > Esszék
Hozzászólás: 3
Megtekintés: 249

Szívem szerint ha lehetett volna a publicisztikába helyeztem az írást, de oda nem írhatok.-((( Ez inkább egy vélemény....aminek a beltartalmát az élet produkálta...


Amindössze néhány órás kislányra 8 óra 20 perckor találtak rá. A 2900 grammos gyermeket egészséges, jó általános állapotban vették fel a újszülöttosztályra. Nevet még nem kapott a kislány, és a további sorsáról is csak később születhet döntés.
Hallom a hírekben. Ill olvasom a Nagykanizsi Kórház interjúját. És közben örülök, Igen örülök, mert egy életet mentettek meg. Idézet egy kórház honlapjáról!

Magyarországon az első csecsemőmentő inkubátort 1996-ban helyezték el a fővárosi Schöpf-Merei kórház bejáratánál azzal a céllal, hogy a krízishelyzetben lévő, névtelenségüket megtartani kívánó és gyermekükről lemondó anyák biztonságban ott helyezhessék el csecsemőjüket. 1996 és 2005 között 35 újszülött életét mentették meg ilyen módon. idézet a Informed c kórházi témával foglalkozó honlapról.

Tudomásom szerint a mai napig 40 csecsemő életét mentette meg ily módon az inkubátor, ill azt azt létrehozó kórházi hálózat.

Ha csak egy életet mentett volna meg a rendszer, akkor is örömmel töltene el.

Aztán a napokban téma lett a politikában , és a médiában az inkubátor.-(((((
Csupán fél füllel figyeltem a neveket és a hozzászólásokat. így ne várjon senki sem konkrét neveket tőlem! Az EU-ban valami bizottság azt állapította meg, hogy az inkubátor jogellenes.. no comment
Szükségtelen. Mondták.nem bizonyított hogy életet ment, ???????? Ill az nem bizonyított hogy így hogy alkalmazzuk több gyermek marad életben. mint az inkubátor nélkül. Eszement gondolat!!!! Mondom én!
Aztán valamelyik reggel a Morning show c reggeli műsort hallgatom és a műsorvezetők felhívták azt a magyar nőt, aki egyetért evvel a számomra elfogadhatatlan álíltással. hogy nincs szükség az inkubátorra.-(((((
Sorolja az érveit a nő: valóban nincs szükség az inkubátorra, ő is így látja.HA nem lenne ,akkor talán több nő tartaná meg a gyermeket.-((?? Mondja.
Aránytalanul magas az inkubátorra befektetett pénz. .s van már egy működő rendszerünk a védőnői hálózat. S az általa legfontosabb felhozott érvnek, a gyermek jogát hangsúlyozza! JOGA van a gyermeknek megtudni , ki a vérségi anya, szülő..

Na akkor kezdjük mindjárt ennél a mondatnál: Ha egy nő megtudja hogy várandós, s a fogantatás után már pontosan tudja hogy nem fogja megtartani a gyermekét.// Mivel ő tudja és itt feltétezem hogy komoly megfontolás tárgyává tette a kérdést! Súlyozva a dolgot, pontosan tudja hogy sem anyagi, sem más feltételnek nem tud megfelelni!! // a szülés után ellátva a gyermeket inkubátorba helyezi.

A védőnői hálózat: valóban 100 éve működő jó hálózat, de erre a kérdésre NEM ad/hat!/
jó választ ,és nem ez a rendeltetése! A várandós nő pedig féltve az anonimitását, természetes hogy nem fog nála segítséget kérni! Ill a félelmében senkitől sem mer segítséget kérni! És szerintem ez a lényeg! Különösen nem vidéken!!!!!!!! Valami addig titok, ameddig egy valaki tud a dologról! Ha már ketten tudják nem titok többé!


Sorolja a rádióban véleményt nyilvánító jogtudor hogy a gyermeknek joga van ahhoz, hogy megtudja ki a vérszerinti anya, szülő.
Biztos hogy ez a legfontosabb egy újszülött jogai közül???????????? Nem az a legfontosabb szempont hogy egy olyan szülőpárhoz kerüljön, aki örömmel fogadja, és szeretetben, szeretettel akarja felnevelni??? Megfelelő anyagi körülmények között???
Nem az a lényeg hogy a gyermek ne a kétségbeesett anya kezei által halljon meg? Vagy a pöcegödörben végezze, ha már meg kellett születnie???

Megrökönyödve hallgatom a rádiót, s a nőt, aki nyilatkozik. A műsorvezetők, akik mellesleg férfiak, és családos mindegyik, folyamatos nemtetszésüket fejezik ki joggal a hallottak alapján. Aztán elhallgatnak és hagyjákértelmetlen a vita.
Zsong a fejem és gyűlik bennem az értetlenség .Ahelyett hogy büszkék lennék arra hogy nálunk van Európában a legjobb babamentő szolgálat egyedül, és más még ezt a jó és emberséges rendszert még nem alkalmazza rajtunk kívül senki sem . támadják..
Én azt mondom : legyünk büszkék rá és ne hagyjuk hogy az EU liberális jogtudorai ezt is elvegyék tőlünk! Különösen egy nő szájából elfogadhatatlan!


Itthon még nem bevett szokás hogy más vidéken más környezetben szüljön az anya és nyitott vagy zárt örökbefogadási rendszerben tudja a születendő gyermeke jogait érvényesíteni.
Én személy szerint büszke vagyok erre a magyar kezdeményezésre és felállított az jól működő rendszerre!
Éljen az inkubátor!.-))))


Hozzászólás
Az inkubátor. Kulcsar Eva szept 29 : 07:34 Válasz erre
Hozzászólás: 3844


"Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." (Zsoltárok 127,3.)


Kulcsár ÉvaAz inkubátor. Juci szept 29 : 08:39 Válasz erre
Hozzászólás: 2217

Regisztrált: júl 21 : 10:52
Én is büszke vagyok arra, hogy nálunk ez létezik, működik! No, nem arra, hogy "nem kell a gyerek" az anyának, hanem arra, hogy ilyen megoldást találtunk mi, magyarok. Nagykanizsán, valóban találtak az inkubátorban egy babát, még pedig gondosan betakargatva, két kis sapkával a fejecskéjén. Gondolom, az édesanyjának nagyon fájt, hogy nem tudja felnevelni.

juci

Az inkubátor. Isti szept 29 : 09:30 Válasz erre
Hozzászólás: 1778

Regisztrált: júl 17 : 07:58
köszönöm a hozzászólásokat kedves Évike és Jucika!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 1, bigeszab

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljKulcsar Eva
dec 29 : 04:35
Múló évünk immár búcsút integet, az eljövendő hozzon jó egészséget, békét és szeretetet!

Isti
dec 25 : 18:52
Áldott ünnepeket és egy békés új évet kívánok mindenkinek .Isti

Isti
aug 05 : 09:46
Egy verset tettem fel és a gép többszörösen másolta(( törölni meg nem tudom,(((( vagy be tudok jönni az oldalra, vagy nem(((

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:44
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:43
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
jún 23 : 09:36

Isti
jún 22 : 17:24
Köszönjük a lehetőséget Jánosnak, hogy mi is kb 10 éve itt írhatunk, alkothatunk! az Ő kertjében! Isti

Kulcsar Eva
jún 12 : 10:16
A "BodóKert" létrehozásának időpontja: 2009 jún 09 volt. Immár, TIZENKÉT ÉVE! Tisztelet, köszönet és szeretettel teli emlékezet BODÓ JÁNOS-nak érte.

Isti
jan 06 : 19:52
Örömmel látlak kedves Évike

Kulcsar Eva
jan 06 : 16:27
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. " (Pál Korinthusbeliekhez írt I. level e 13. rész)


Isti
dec 30 : 20:03
Egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb új évet kívánok MINDENKINEK Isti:)

Isti
dec 24 : 09:28
Áldott ünnepet kívánok társaimnak és a kedves Olvasóknak Isti:)

nagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!


Oldal létrehozási idő: 2.6549 másodperc, 2.5617 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 77. Memória használat: 963,608b