BodóKert: Tartalom / Tallózó / Ízléstelen és átlátszó hazugság jelent meg Magyarországról menekültügyben
BodóKert
Ma 2021. szeptember 17, péntek,
Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.


Ízléstelen és átlátszó hazugság jelent meg Magyarországról menekültügyben
Privátbankár.. cikkke
- 2015 augusztus 29 szombat
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Tallózó
Hozzászólás: 2
Megtekintés: 134

Csak egy szerény kérdésem van:miért kell ezt nekünk eltűrni....
Ellenkező esetben már behívatták volna a magyar nagykövetet...
ahogy én ezt látom.Garantáltan NEM lesz helyreigazítás!!(((

Magasra csapnak az Európát – sokak szerint szervezetten – elárasztó menekülthullám körüli indulatok. Németországba áramlik a menekültek 40 százaléka, amely ott hamarosan a svédországihoz hasonló politikai földindulást válthat ki. Közben a német közszolgálati televízió elképesztő híradást közölt Magyarországról. A menekültügyet a kontinens külső határain, ENSZ, NATO és EU összefogással kell és lehet megoldani.


Az EU polgárok 38 százaléka tartja a kérdést az Unió jelenlegi legnagyobb problémájának és 73 százalékuk követeli a közös migrációs politika létrehozását. Ez azonban késik, így nem tekinthető véletlennek, hogy a dánok októberben népszavazáson erősítenék meg kimaradási klauzulájukat és hogy a bevándorlás-ellenes Svéd Demokrata Párt támogatottságát megduplázva vált a legerősebb svéd politikai erővé. Idén júliusban mintegy 50 ezer menekült lépett be Görögországba, amely 750 százalékos emelkedés a tavalyi adathoz képest és több, mint tavaly egész évben.

Svédországhoz hasonlóan a német politikai centrumot is elsöpri a menekültek áradata?

Az utóbbi napokban a leghevesebb reakciókat Németországban látjuk, amelynek kormánya idén 800 ezer bevándorlóval és menekülttel számol. Ez a duplája az 1992-es korábbi rekordnak, amikor 440 ezren árasztották el az országot a Szovjetunió felbomlása és a berlini fal leomlása körüli időszakban.

Új fejlemény, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) nem alkalmazza az úgynevezett dublini rendeletet a Szíriából érkezettek esetében, azaz – bár megtehetné – nem küldi vissza a menekülteket abba az EU-s országba, ahol beléptek az unió területére. Németország fél év alatt 44 ezer szír menekültet regisztrált, és ebből 131-et küldött csak vissza. A most bevezetett lépések lényegében azt jelentik, hogy Németország soron kívül ismer el menekültként minden Szíriából érkezett migránst.

Németországban számos gyújtogatás történt az utóbbi hónapokban menedékkérők elhelyezésére előkészített, még lakatlan ingatlanokban, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az önkormányzat ne tudjon bevándorlókat költöztetni az adott környékre. Merkel szerdán a szászországi Heidenauba, az ottani menekülttáborba látogatott. A szász kisvárosban az elmúlt napokban súlyos összecsapások voltak jobboldali szélsőségesek és a rendőrség között. A kancellár ellen mintegy kétszázan tiltakoztak, sajtónyilatkozatát pedig dudálással, sípolással próbálták megzavarni. Egyebek között azt skandálták, hogy Merkel a „nép árulója”.

Azt is kiabálták, hogy „mi vagyunk a csőcselék”, ami arra utal, hogy Sigmar Gabriel szociáldemokrata alkancellár kedden heidenaui látogatásakor a hétvégi zavargások résztvevőiről megjegyezte, hogy „nálunk ezeket csőcseléknek nevezik”. A párt országos székházát azóta gyűlölködő telefonok és emailek százai árasztják el, de bombariadót is el kellett rendelni.

Merkel kancellár bár még mindig több lóhosszal vezeti a német politikusok népszerűségi listáját, az elmúlt hetek eseményei, így a görög válság bonyodalmai, illetve a bevándorlási hullám ügyefogyott európai kezelése nyomán esni kezdett a népszerűsége Németországban.

A német közszolgálati híradó döbbenetes tudósítása

A ZDF közszolgálati televízió kedd este 7 órai, fő műsoridőben leadott híradójának első bejátszásában a balkáni menekülő-utakkal foglalkozott. Megszólaltattak Szerbiában egy magát Ahmetnek nevező fiatalembert (a videó 1:12-nél), aki szomorúan mondta el a német polgárok millióinak, hogy „bejutva Magyarországra letartóztattak és nyolc napra börtönbe vetettek. Ott nem volt se étel, se ital, a WC-ből kellett innom”. A hős Ahmet aztán hozzátette, hogy még egyszer nekivág a magyar határnak, mert ő mindenképpen Németországba akar eljutni. (Itt meg kell jegyeznünk, hogy a ZDF a legnézettebb német csatorna, a nézők 13,3 százaléka követi rendszeresen, éves költségvetése pedig 600 milliárd forint.)

Nos, egy ilyen politikai súlyú híradó szerkesztőinek természetesen tudniuk kellett, hogy Ahmet története egy ízléstelen és átlátszó hazugság. Ennek leadása a közszolgálati médiában azonban csak kisebb részben szól a német-magyar kapcsolatok siralmas állapotáról. Sokkal inkább árulkodik arról, hogy a német politikai osztálynak valamivel igazolnia kell a lakosság felháborodott csoportjai számára, hogy milyen megaláztatások miatt kell pont Németországba menekülniük ellenőrizhetetlen személyazonosságú és karantén híján felmérhetetlen egészségi állapotú százezreknek.

Hiányzik a határozott közös európai válasz a kontinens külső határain

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker közben cikket közölt a témában az EU országainak vezető lapjaiban. Mintha egy másik bolygón élne, Juncker szerint Európa el fog bukni, ha a félelem és az önzőség vezérli a kontinenst és megpróbál falat húzni maga köré. Nos, ezen a kontinensen pedig úgy látják egyre többen, hogy Európa pont azon közös és határozott politika hiánya miatt bukhat el, amiért éppen Juncker lenne a felelős.

A menekültügyet meg kell és lehet oldani éspedig a külső határokon. Ott kell ENSZ, NATO és EU összefogással fogadó állomásokat kialakítani. Onnan kell megszervezni a menekültek elosztását, középtávon véget vetni a hadiállapotoknak az érintett országokban, fejlesztéseket végrehajtani és munkahelyeket létrehozni.

Káncz Csaba jegyzete

Hozzászólás
Ízléstelen és átlátszó hazugság jelent meg Magyarországról menekültügyben nagyapó szept 04 : 22:50 Válasz erre
Hozzászólás: 64

Regisztrált: febr 28 : 07:46
Azt nem kérdezte meg Ahmettől a derék riporter,hogy hogyan került vissza Szerbiába?
Nem jellemző, hogy visszafelé szökdösnének, bár én örülnék ha mégis...

BML

Ízléstelen és átlátszó hazugság jelent meg Magyarországról menekültügyben Isti szept 05 : 07:03 Válasz erre
Hozzászólás: 1766

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Köszönöm hogy olvastad kedves B:M:L:!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 2
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljIsti
aug 05 : 09:46
Egy verset tettem fel és a gép többszörösen másolta(( törölni meg nem tudom,(((( vagy be tudok jönni az oldalra, vagy nem(((

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:44
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
aug 03 : 19:43
Remélem, be tudtok jelentkezni, bár kissé szokatlan jelenség fogad. Ha gondok lesznek, akkor a főadminisztrátor segítségét kérjük.

Kulcsar Eva
jún 23 : 09:36

Isti
jún 22 : 17:24
Köszönjük a lehetőséget Jánosnak, hogy mi is kb 10 éve itt írhatunk, alkothatunk! az Ő kertjében! Isti

Kulcsar Eva
jún 12 : 10:16
A "BodóKert" létrehozásának időpontja: 2009 jún 09 volt. Immár, TIZENKÉT ÉVE! Tisztelet, köszönet és szeretettel teli emlékezet BODÓ JÁNOS-nak érte.

Isti
jan 06 : 19:52
Örömmel látlak kedves Évike

Kulcsar Eva
jan 06 : 16:27
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. " (Pál Korinthusbeliekhez írt I. level e 13. rész)


Isti
dec 30 : 20:03
Egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb új évet kívánok MINDENKINEK Isti:)

Isti
dec 24 : 09:28
Áldott ünnepet kívánok társaimnak és a kedves Olvasóknak Isti:)

nagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!

Isti
dec 25 : 10:29
Kedves kert-társak és kedves olvasóink! Áldott ünnepet kívánok és egy új és békés évet sok szeretettel Isti

Isti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!


Oldal létrehozási idő: 0.3047 másodperc, 0.2480 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 47. Memória használat: 951,040b