BodóKert: Tartalom / Tallózó / Lovas István Merkel über alles
BodóKert
Ma 2019. október 22, kedd,
Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.


Lovas István Merkel über alles
- 2015 szeptember 16 szerda
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Tallózó
Hozzászólás: 2
Megtekintés: 95

Az EU-ban nincs demokrácia. Csak az erő számít.

Lovas István – 2015.09.16. 01:23

Egy órával azt követően, hogy vasárnap délután Angela Merkel a schengeni egyezményt felfüggesztve határellenőrzést vezetett be a német–osztrák határon, szörnyű dolog történt. Az uniós ügyekkel foglalkozó mértékadó Politico.eu portál délután 6 óra 29 perckor cikket jelentetett meg a történtekről. Kiemelte, hogy a német kancellár ezzel a lépésével egy alapvető európai uniós értéket rúgott fel: az emberek szabad mozgását a határokon át.

Valóban ritka és megbocsájthatatlan: egy dúsgazdag, hatalmas újságírói stábbal dolgozó fősodratú mé­dium kimondta az egyszerű igazságot. A Politico.eu 11 óra 26 perces átszerkesztésével bűnét korrigálta: az már nem tartalmazta az idézett tényállítást, és általában is kissé szelídebb formában adott számot a történtekről. Az eredeti cikket olyan jól eltüntették, hogy annak megkeresésére egy barátilag felkért informatikai szakértő is képtelen volt.

Az NDK-ban egyetemista korában KISZ-es agitprop vezetőként tevékenykedő Merkel hatalma ma a kontinensen nehezen értékelhető túl.

Hála Udo Ulfkotte német újságíró bestseller könyve hazai kiadásának, a már nálunk is köztudottan egyendróton rángatott német sajtó merkelista agitpropagandájának, a kancellár tíz éve ül berlini trónján. Az Európai Uniót tetszése szerint és karmesteri pálcával irányítja, miközben e sajtó az uniós konglomerátumot „demokratikusnak” meri nevezni.

E roppant nagy demokráciára jellemző az EU szolgai meghajlása mindaz előtt, aminek töredékéért Magyarország ellen Brüsszel több tucatnyi kötelezettségszegési eljárást indítana. A marxista esztétikának a tartalom és forma egységéről szóló tételét példázó, kollégáit puszilgató, tapogató vagy kokizgató Jean-Claude Juncker uniós bizottsági elnök éppen olyan viharos sietséggel adta áldását a menekültek regisztrációjának módozatait is rögzítő dublini egyezmény merkeli felrúgására, miután a kancellár egy üptre nyolcszázezer szíriai menekültet hívott Németországba, mint amilyen alázatos gyorsasággal már vasárnap este jóváhagyását közölte a nyilvánossággal Merkelnek az említett lépése ellentettjéről. Amit, azaz Schengen felfüggesztését, Sebestian Kurz osztrák külügyminiszter egyszerűen így foglalt össze: „Németország lezárta a határait.”

Ó, a világért sem a menekültprobléma és a migránsok miatt állította vissza a határellenőrzést, rohant a kancellár segítségére hétfőn a jobboldali Merkelért élő-haló Klubrádió annak ellenére, hogy a tények egy jól megsuhintott légycsapó erejével vágnak az azt tagadók arcába. Akinek kételyei támadnak, olvassa el a világ vezető lapjának, a New York Timesnak a tudósítását a határlezárást követő jelenetekről. Ausztriában, a Németország előtti utolsó fő vasútállomáson, a salzburgi pályaudvaron ezt a táblát tették ki a precíz németek: „A migránsválság miatt a vonatok a német hatóságok utasítására nem közlekednek.” Ugyanez a riport idézi Thomas de Maziere belügyminisztert is, aki kijelentette: „Rendkívül fontos Németországnak, hogy korlátozza az országba érkező emberek számát, és helyreállítsa a normál belépési eljárást.”

Merkel pálfordulása és gyalázatos tette megrázta Európát. Ugyanis a menekültekkel úgy kellett volna bánnia, mint sok más demokratikus országnak. Főként azért, mert esetünkben már a mennyiség átlépte az elviselhetőség kategóriájának legfelső határait is. Ausztrália visszafordítja a migránsokat szállító hajókat. A Japan Today nevű újság hírportálja szeptember  10-i számában arról írt, hogy Japán 2014-ben tizenegy menedékkérőt fogadott be, és azt tervezi, hogy tovább szigorítja (!) bevándorláspolitikáját.

Merkel meggondolatlan és kihatásaiban helyrehozhatatlan tettei a témája a brit The Spectator hetilap szeptember 12-i száma borítójának, amely ezzel a címmel jelent meg: „Merkel tragikus tévedése”. És ez még a schengeni rendszerre vasárnap ledobott atombombája előtt íródott.

Erősen vélhető, hogy a kancellár hirtelen észrevette: őrült lépései anti-Shakespeare módon nélkülöznek mindenféle rendszert. Rádöbbent, hogy a legbefolyásolóbb tényezők támogatásának kedvéért eljátszott történelmi bűnbánatának újabb, kényszerű kifejezésével, azaz egymilliónyi migráns Európára szabadításával nemzete és a kontinens sorsát alárendelte pszichopata tudata kényszereinek. Ami elődeitől, Helmut Kohltól, Helmut Schmidtől, de akár Willy Brandttól is elképzelhetetlen lett volna.

Mindezt súlyosbítja mai történelmünk drámai „globális kontextusa”, amelyet egy másik brit hetilap, a New Statesman legfrissebb számának címoldalán így fejez ki: „A szíriai tragédia és az összeomló világrend”.

A baloldali brit Guardian szerint „Németország döntése, hogy felfüggeszti a schengeni megállapodásokat Ausztriával közös határán, hatalmas csapást mér a huszonhat tagországot tömörítő schengeni területen két évtizede tartó akadálytalan utazásra.”

A hazai balliberális sajtó örömmel importált vészkiáltásokat hallat: „Ezután már a nacionalista nemzetek Európája jön”! És dől belőlük is a magyar miniszterelnök migránsügyi politikájának bírálata akkor, amikor Orbán Viktor Görögország és Magyarország esetében nem a dublini szabályok felrúgását, hanem azok betartását kérte és igyekezett nálunk végrehajtani.

A migránsválság alapoka természetesen nem kizárólag Merkelé, csak ő tette azt az európai civilizációnak akár az egészét megroppantó erejévé. Szeptember 11-én a New York Timesban (!) jelent meg a Szegedről származó Steve Hilton cikke arról, hogy „nem Európa, hanem az Egyesült Államok a felelős a menekültekért”.

Az EU-ban nincs demokrácia. Csak az erő számít. A huszonnyolcak közül a fő erő Németországé, s jelenlegi vezetőjének egyetlen iránytűje a történelmi bűnbánat ledolgozása. Kezdve az öt, atomtöltetű rakétákkal felszerelhető harci tengeralattjáró térítésmentes leszállításával Izraelnek egészen az Európa felszámolását kockára tevő, a másság iránti megatoleranciából származó lépéséig, amelynek megtételében Merkelt az vezérelte, hogy a migránsválság valódi kirobbantói megsimogatják engedelmeskedő fejecskéjét.


Hozzászólás
Lovas István Merkel über alles nagyapó szept 17 : 11:24 Válasz erre
Hozzászólás: 56

Regisztrált: febr 28 : 07:46
Nem csalódtam Lovas Istvánban!
Publicisztikai remekmű!

BML

Lovas István Merkel über alles Isti szept 17 : 15:53 Válasz erre
Hozzászólás: 1606

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Nekem ő az egyik "etalon" !! Köszönöm kedves B:M:L: !
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljIsti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!

Kulcsar Eva
jún 09 : 13:44
Áldott Pünkösdöt kívánok , Kedves BodóKert-i tagjainknak, a ma TÍZ ÉVE megszületett irodalmi portálunkon!

Isti
máj 17 : 09:21
Megtisztelve érzem magamat hogy ehhez a kitartó és kedves csapathoz tartozhatom! Köszönjük az értesítést kedves Évike!

Kulcsar Eva
máj 16 : 08:25
Kedves BodóKerti Tagok! Megfogyva bár, és ki-ki a saját terheit cipelve vagyunk itt még néhányan. Most ezt a kis maroknyi csapatot egy közelgő évfordulóra hívom: 2019. június kilencedikén LESZ TÍZ ÉVES ! ez a kedves kis virtuális hely , ahol sok szépet megtapasztalhattunk !

Isti
ápr 19 : 14:42
Áldott ünnepet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak Isti

Isti
jan 28 : 18:57
Einsten hagyatékában találták meg Bolyai relativitáselméletét!

klikk

Ha így nem olvasható kiollózom magát a szöveget!!!!


Isti
jan 04 : 11:34
Szeretettel köszöntök MINDENKIT az 2019.-.es évben! Isti

Isti
dec 28 : 08:20
Boldog névnapot kedves János !

Isti
dec 22 : 15:16
Kedves Nagyapó!
Köszönjük a figyelmességedet! Neked, a kertlakóknak és minden kedves olvasónknak Áldott karácsonyt kívánok Isti

nagyapó
dec 20 : 19:29
Istentől megáldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok minden "kertbarátnak"!

Kulcsar Eva
júl 11 : 07:09

Akkor hát hajrá! Előre a további szépségek alkotása felé!
Mindenkinek örömteli alkotómunkát kívánok!

Isti
júl 09 : 18:41
S MI köszönjük meg Évike áldásos munkáját,ami minket is
érdemben segített! eme igen hosszú időn át!

Kulcsar Eva
júl 06 : 14:54
Köszönöm szépen.

timetour
júl 04 : 17:28
a te érdemed is, Éva!

Kulcsar Eva
jún 10 : 11:44
Kilenc éves a BodóKert!
Minden kitartó Tagunknak szívbéli köszönet!

Isti
máj 05 : 11:37
Nagy szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat s reményeim szerint a dédiket is.-))) a kert nevében !

Kulcsar Eva
ápr 30 : 07:09
Köszönjük az üdvözletet,
értékeljük a jöttödet.

Isti
ápr 21 : 19:34
Örülök hogy jelentkeztél kedves Tyme!

timetour
ápr 18 : 21:57
üdvözlettel a Kertlakóknak!

Isti
ápr 01 : 12:55
Áldott ünnepeket a kert lakóinak és a kedves olvasóknak!

nagyapó
jan 24 : 20:12
A vadászrészhez: Legyetek szívesek, hogy az elbénáskodott első feltöltést töröljétek. Nem tudom, hogyan sikerült rosszul feltennem... Ebben amúgy nagyon ügyes vagyok...

Kulcsar Eva
dec 31 : 18:11

B Ú É K !!!

Isti
dec 31 : 11:11
Köszönjük a kedvességedet drága Évike! NEKED, a kertlakóknak s a kedves olvasóknak békés új évet!:)

Kulcsar Eva
dec 27 : 05:06
Jöjjön hát az Ó-év vége,
legyen köztünk öröm, s béke!

Isti
dec 22 : 18:53
Áldott Karácsonyt, békés új évet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak sok szeretettel Isti


Oldal létrehozási idő: 0.1732 másodperc, 0.1335 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 47. Memória használat: 947,040b