BodóKert: Tartalom / Próza / A válóperes tárgyalás.
BodóKert
Ma 2018. június 24, vasárnap,
Iván napja van.
Holnap Vilmos napja lesz.


A válóperes tárgyalás.
- 2017 június 28 szerda
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza
Hozzászólás: 4
Megtekintés: 81

A feleség már rég sejtette hogy a férje megcsalja.. Valami nem stimmel. Mondogatta. annyira erős volt benne a vágy hogy megtudja mi van körülötte. hogy keményen rákérdezet a dologra,. Egyértelmű tagadó választ kapott. Ez sem volt elég, Kutatni kezdett a férje után. s ezt nem tette véka alá.
Átkutatta a férfi zsebeit, a táskáját, és minden lehetéses helyet amit gondolt, de semmi eredmény. Aztán jött a NET, fogta és feltörte a férfi email postáját, ott kutakodott. Voltak ott a számára kétséges levelek, de ezeket kevésnek találta. Megnyugodni nem tudott. A gyanakvás elhatalmasodott felette. A férfi felfedezte hogy feltörték a postáját. s kódot módosított. Aztán újra feltörték a postáját. Most már nagyon kemény kódot készített, és rájött hogy sztereotípiákat használt idáig, ezért volt lehetséges hogy a feleség ki be járt a postájában. A feleség nem nyugodott , éjjel amikor úgy érezte ahogy a férje jó mélyen alszik ismételten próbálkozott, de most nem tudta nyitni a postát. Csalódottsága még jobban dühítette. Várt egy pár napot aztán kötelezte a férfit hogy saját kezűleg nyissa ki a levelezést, amit ő annyira el akart olvasni. A férfi nem hetetett mást kinyitotta a postát és a nő megtalálta azt amit annyira keresett. Bizalmas leveleket, amik egyértelműen egy másik nő jelenlétét mutatták a házasságában.
Hatalmas perpatvar kerekedett. A nő fenyegetőzött hogy el fog válni, mert vele ezt nem lehet meg csinálni . Ő választás elé állította férjét.: vagy ő vagy ez a másik nő. Kizárólagosságot akart. 43 év után. és elhitte hogy nem létezhet rajta kívül más nő . A férfi nem tudott dönteni. De az megmondta hogy szereti ezt a nőt…
A nő összecsomagolt és elhagyta a lakást. A férfinak fogalma sem volt hová is mehetett a felesége.
Éjjel sem jött haza. Másnap reggel megjött és választás elé állította ismét a férjét. A féri megint csak azt tudta mondani szereti azt a másik nőt. S ez nem is fog változni.
Rendben mondta a feleség, akkor én holnap reggel elmegyek a közös ügyvédünkhöz és beadom a válást. A férfi tudomásul vette az egész rá váró tortúrát.
Arra viszont számíthatsz hogy a TE hibádból fogják kimondani a válást !
Ezek után velem egy fedél alatt nem maradhatsz,!! Vissza lehet menni ANYUKÁHOZ!! Dörögte az asszony. A férfi összecsomagolt beleült a kocsiba és elment az anyjához. Útközben felhívta a mamáját hogy ne érje váratlanul az hogy hazaköltözik. Két bőröndöt tett tele ruhával és a legszükségesebb használati tárgyaival. és még aznap délelőtt meg is érkezett a gyerekkora színhelyére. A mamának elmesélt mindent, hogy mint esett az hogy most ő megint otthon van. A mama csendben hallgatott.
-Holnap keresek egy másik ügyvédet, mert nem mehetek ahhoz . akit ismerek, úgy néz ki hogy ő a feleségemet fogja védeni.
Az Aranyoldalak könyvben kinézett egy ügyvédet, felhívta telefonon. Kapott időpontot és személyesen kereste fel a leendő ügyvédet aki majd őt fogja védeni a tárgyalás alatt.
Az ügyvéd alaposan kikérdezte a férfit, aki őszintén elmesélt mindent.
Már nyugdíjas vagyok, így nem kell azon problémáznom hogy a munkahelyemen esetleg ez kitudódna. .Nem kell magyarázkodnom. Mind testben, mind lélekben megpróbálok készen állni.
Délután felhívta a kedvesét és elmesélte a történteket. A nő nagy figyelemmel hallgatta. Megnyugtatta a férfit, hogy ő mindenben mellette áll. S amiben ha kell segít, de még azon is túl. Ha kér a férfi bármit tud és akar segíteni és mellette állni. Évek óta ismerték már egymást, s az utolsó két évben ha találkoztak a nő főzött és látta el kettejüket. Mindent megtett a férfi kedvéért . Kis idő múlva megjött a feleség ügyvédjétől a papír a férfi részére.
Elég hamar kiírták a békéltető tárgyalás időpontját. A feleség az el sem ment.
A férfi is csupán a tisztesség kedvéért jelent meg kissé félve hogy ott most megint folytatódik immár a bíróságon a marakodás a feleséggel.
Jobb ez így gondolta.
Elég hamar kiírták a tárgyalás időpontját. Beszélt az ügyvédjével, aki felkészítette a tárgyalásra .
-Van egy elképzelésem. Mondta az ügyvéd, de ezt bízza rám.
-Rendben. Hagyta rá a férfi, ehhez én nem értek.
Amikor elérkezett a per első napja, a férfi kocsiba ült, elment a kedveséért, és együtt mentek a Markó u.- tárgyalóba.
A folyosón már ott ült a feleség az ügyvédjével. Ahogy meglátta a férjét s a másik nőt fura fintorba csapott át az arca. Odafordult az ügyvédjéhez és kérdezte: mit keres itt ez a nő???
Az ügyvéd erre azt válaszolta: a férje ügyvédje kérte fel tanúnak.
-Minek akarják ezt a nőt itt ezen a tárgyason?????? Tanúnak??
-Beszéltem a férje ügyvédjével, és ő közölte hogy a hölgy tanúként van jelen a tárgyaláson.
-Ez szinte hihetetlen nézett elkerekedett szemmel a feleség.
-A teremszolga behívta a résztvevőket, elkezdődött a per.
-A másik nő kint a folyosón foglalt helyet..
A bíró először a feleséget a felperest kérdezte ki. Ő előadta a már tudható vádakat, és a férjét tette felelőssé a kialakult helyzetért.
Majd következett a férj. Azaz ő is elmesélte az ő álláspontját.
A bíró megkérdezet a feleséget hogy van esetleg tanúja. NEM volt a válasz.
És Ön?? Kérdezte a férjet. A férfi védőügyvédje válaszolt.
T Bíróság tanúként a folyosón kint várakozó hölgyet szeretném kihallgatni.
-Rendben adta meg az engedélyt a bíró. Intett a terem-szolgának hogy a folyosón várakozó hölgyet hívja be.
A nő kissé megilletődötten jött be a terembe.
Elindult a meghallgatás.
Mutatkozzon be: Kovácsné vagyok felelte a nő.
Mikor és hogy ismerkedtek meg Nagy úrral?
Kb 7 éve ismerem. Hasonló az érdeklődési körünk ez adta az ismerkedés alapját.
-Ön a szeretője a Nagy úrnak??
-ÉN SENKINEK NEM VAGYOK A SZERETŐJE. Az egy kiszolgáltatott státus ami azt feltételezi hogy engem anyagilag kitartottak. Erről szó sem volt és nem is lehetett. Minden szempontból önálló és független személyiség vagyok! Kapcsolatunk alapja szeretet válaszolta a nő.
-Elnézését kérem válaszolt az ügyvéd, folytassa a válaszadást!
Kérem mondja el a benyomásait.
-Nem a benyomásaimat szeretném elmondani ha nem a tapasztalataimat osztanám meg válaszolt a nő.
Az első találkozáskor csupán beszélgettünk, s Nagy úr elmondta azt a tényt hogy mi veszi körül ami a magánéletét illeti.
A második találkozón már sok mindent láttam. Először is a trikója koszos szürke volt, lyukas, és a lyukat körbe rozsdafolt vette körül. A kisnadrágja mintázata elhalványodva, a mérete nem megfelelő, a nadrág gumiháza mellett a varrás felfeslett. Az ing a felsőtesten annyira feszült hogy a gombok között szétnyílt a szövet. A zoknija az eredetileg bordó volt, de a zokni feje és a sarka fekete volt. S mint egy pókhálón át letett látni rajta. Azt már megjavítani sem lehetett volna ha kilyukad. A pulóvere és a kardigánja az teljesen ki volt nyúlva. Úgy nézett ki, mint ha több számmal lett volna nagyobb az ő méreténél. A kordnadrágja az azért nem esett le róla, mert egy nadrágszíj tartotta. A térdénél kikopva és az ülepe fénylett a kopástól. A cipője az soha sem láthatott cipőkrémet. Nem csak töredezett, de poros is volt. Összesen 3 cipőt láttam rajta. Az évek során. Az őszi átmeneti kabátját 6 év után cserélte le a feleség. Abban az egy téli dzsekiben látom évek óta. A színe már meg nem nevezhető. annyira ki van fakulva.
Azt is pontosan tudom hogy a feleség az rendszeresen havi szinten több alkalommal is megy/mentek !/ színházba. Megemlítettem hogy talán nem a színházba kellene menni, ha nem mondjuk a jegyek árából ha csak egy alkalommal nem mennek el Nagy úrnak abból lehetne venni ruhaneműt. A feleség az nem sajnálja önmagától a szép holmikat, Cipőt, csizmát vett magának 20 ill 30 ezer forintért, több alkalommal .Arra mindig volt pénz. Vagy bármi mást amit persze a legjobb legnevesebb márkákból vett meg magának. A feleség apja beteg volt.” Demencia- prekoksz”-ban szenvedett és egyéb neurológiai elváltozásban. Természeten a feleségnek esze ágában sem volt ápolni a saját apját. Külön személyzetet tartottak fent hogy az idős urat ápolja valaki. Két nő vigyázta éjjel és nappal. , napi 12 órában. Az éjszakás nőt szabadnap nélkül alkalmazták. Egy Feri nevű mentős jött hetente több alkalommal , aki fürdette az öreget. Ezeknek az alkalmazottaknak a fizetése kb ötszázezer forint volt havonta.Arról nem is beszélve hogy ezek az emberek feketén lettek foglkoztatva. Nagy úr nem csak a hétvégeken ellátta az apósát, hét közben is kétnaponta. Gyógyszerezés, beöntések, felvigyázás, a feleség itt sem volt a helyzet magaslatán. Az apja ápolásának a feladatát is átpasszolta mindenkire csak neki ne kelljen. Gondolom az indok az az volt hogy ő jár most munkahelyre …A nyugdíjazása előtt több mint 20 évig más-naponta járt be valami irodába. .Itt is meg lett kímélve. Emellett a munka mellett sem főzött több mint 30 évig.
A feleség nem vezetett háztartást. Azt sem tudja megmondani hogy a saját fiainak mikor főzött utoljára egy tányér ételt. 4 nő látta el a házi munkát. Főzőnő, takarítónő, mosónő és egy kft, aki még a zsebkendőt is kivasalta. Ezek munkabérét is ki kellet termelni…
A feleség járt munkahelyre, a haveri körben elintézték neki a nyugdíj mellett a munkahely lehetőségét .Ez minden esetre jobb volt mint a házi munkát elvégezni.
S a kívánságoknak itt még nem volt vége. Minden évben rendszeresen a világot járták, és nem is akárhová jutottak el. Kína, Amerika éves szinten, Peru-Bolívia,
Amerika_- Kanada.. Amikor elmentek akkor minden gond nélkül átadták az öreg beteg apa felügyeletét, na igen itt már nem az számított hogy mi fog történni.
//Az is rendszeres hozzátartozója volt ezeknek az utaknak hogy a férj NEM VIHETTE MAGÁVAL a mobilját. Csak a feleségnél volt telefon!
Ezek szerint a nő döntötte le mi az ami fontos és mi az ami nem! //
S nem egy estben az idős anyósára, a férje akkor alig 85 éves anyjára bízva. Hihetetlen ekkora hedonizmus!
A Szíria-Jordániai út az már szinte veszélyes volt hisz az utazást megelőzően már januárban komoly hírek jöttek az ott kialakult politikai helyzet miatt, De ez sem számított.
Rettegtem mi fog történni hisz az ottani helyzettel még a TV is foglalkozott meg az összes média,
Beszéltem Nagy úrral hogy talán jobb lenne elhalasztani ezt az utat, mert szabályosan életveszélyes, különösen most az európai emberek számára. de ez nem igazán érdekelte a feleséget, meg az sem hogy szinte egy pár napja halt meg az apja.
Az apa a halála előtt már annyira rossz állapotban volt hogy el lett intézve az hogy egy elfekvőbe kerüljön. Egy két héttel az intézeti elhelyezés előtt a feleség ment ápolni, de annyira nem volt képes uralkodni magán hogy idegesítette a saját apja ápolása
Az intézményben V.H 6 hetet töltött el, s amikor meghalt a feleség azt állította hogy az apja azért halt meg mert ebbe a kórházba került . Ezért is Nagy urat tetette felesőssé. hogy nem tűrte el a bácsit. . Ill. azt hogy nem ápolta Nagy úr tovább az apósát. Nos a bácsi azért halt meg mert 97 éves volt és gyakorlatilag elaggott.
Az öregurat ápoló doktor sem úszta meg. Azt állította hogy az apját a kórházban éheztetik. s nem a megfelelő orvosi ellátásban részesül. A bácsi meghalt kedden, szombaton temették,- a vallási előírások szerint -, s a következő hét hétfőjén már utaztak is. Az út elő volt készítve és ment/ek!/ ennyit a feleség gyászáról és az apjához fűződő gyermeki szeretetről.
Itt meg szeretném említeni hogy a feleség az útra NEM sajnálta a pénzt, de a külföldön voltak , akkor minden napra adott a férjének egy eurót, hogy az emailjeit meg tudja nézni. Ezt a pénzt le is könyvelte, minden fillért nyilván tartott. Tehát magától semmit sem vont meg, míg a férjét minden fillérről elszámoltatta.

A férjnek volt egy KFT-ja , ahol a feleség könyvelt . ,A KFT tapasztalatait most NE vizsgáljuk, mert az egy másik per anyagát képeznék…..ebbe meg most nem szeretnék belemélyedni.
-Más tapasztalati is voltak? Kérdezett az ügyvéd,
-Igen.. válaszolta Kovácsné.
A külföldi utak mellett az is természetes volt hogy ha ünnep jött szintén valami szálloda szolgáltatását vették igénybe , hogy ne kelljen otthon semmit sem csinálni.
Így Karácsony Húsvét és egyéb ünnepek alkalmával úgy mond pihenni mentek.
Volt 2 fiú gyermekük, az idősebbik az egy lehetetlen alak, elnézést hogy kimondom. Fűnek fának tartozik. A szüleinek is. A szülőknek több millió forinttal.
A feleség Nagy úr tudta és megkérdezése nélkül a tartozását ennek a fiúnak elengedte. Amikor ez kitudódott gondolom volt kemény beszélgetés. Ez a nő úgy viselkedik, mint ha a házasságban az összes döntés csak az övé lehet. Hogy Nagy úr mekkora munkát vitt bele ebbe a házasságba, úgy látszik NEM SZÁMÍT!
Egyszer meg is kérdeztem tőle: Te ezt tűröd? Hogy vagy képes férfi létedre ennek a minden hájjal megkent nőnek engedelmeskedni???
NÉMA CSEND VOLT A VÁLASZ………
S a dolgoknak még mindig nincs vége…
A fiú az Balaton egy frekventált részén lakik. Több alkalommal megemlítette , hogy talán jobb lenne az Ő szempontjából, ha a szülők az M 7.-es útvonalán laknának, hogy NEKI ne kelljen átutazni a várost..
S lőn. Addig mesterkedett a feleség hogy rávette a férjét hogy elköltözzenek az M7-es vonalára Budára, Addig Zuglóban laktak. Otthagytak egy 100 m2-es lakást , s vettek helyette Budán egy 90 m2-est. A cserén buktak 6 millió forintot hogy a fiúknak jó legyen.
A feleség az nem vásárol. Nagy úr jár el minden szombaton a heti bevásárlást elvégezni. .A feleség egy hónapban egy alkalommal megy a piacra kocsival..
Reggelente a férj kel fel előbb úgy 6 órakor, készíti el a reggelit és csomagol a feleségnek. Döbbenet.
Volt rá precedens hogy összekaptak és a feleség azt mondta Nagy úrnak: „haza lehet menni anyukához” Ez alatt azt értette a feleség hogy amikor ők összekerültek , a férj az hozzá képest „szegény” volt. Érezze magát megtisztelve hogy Ő hozzáment feleségül. A polgári származás hangoztatása egy magát ateista kommunistának tartó nő szájából igen csak álságos!
Kérdeztem is Nagy urat: és a TE 43 éves munkád gyümölcse az hol van??????????????Az nem számít?? Hogy is van ez?????
S még sorolhatnám én az átélt élményeimet , AMIK MAGUK A TÉNYEK!
A magán -véleményem csupán annyi hogy nagyon sajnálom Nagy urat !
A T, Bíróságra bízom hogy az elhangzottak tükrében ítélje meg hogy a házasság az valóban kinek is a hibájából ment tönkre.
-Megköszönöm a vallomását t, hölgyem!
Mondta a férj ügyvédje.
________________________________________


Hozzászólás
A válóperes tárgyalás. bigeszab jún 29 : 11:06 Válasz erre
Hozzászólás: 1417

Regisztrált: júl 25 : 09:13
Tárgyalás elnapolva...

bigeszab

A válóperes tárgyalás. Isti jún 29 : 13:35 Válasz erre
Hozzászólás: 1538

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Köszönöm a hozzászólásodat kedves Szabolcs!


A válóperes tárgyalás. Kulcsar Eva júl 03 : 10:20 Válasz erre
Hozzászólás: 3668


Ingoványos mélység, minden képzeletet felülmúló egyoldalúság.


Kulcsár ÉvaA válóperes tárgyalás. Isti júl 03 : 18:54 Válasz erre
Hozzászólás: 1538

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Köszönöm a hozzászólást kedves Évike!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 2
Tagok: 0

Tagok: 61
legújabb: nagyapó

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljKulcsar Eva
jún 10 : 11:44
Kilenc éves a BodóKert!
Minden kitartó Tagunknak szívbéli köszönet!

Isti
máj 05 : 11:37
Nagy szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat s reményeim szerint a dédiket is.-))) a kert nevében !

Kulcsar Eva
ápr 30 : 07:09
Köszönjük az üdvözletet,
értékeljük a jöttödet.

Isti
ápr 21 : 19:34
Örülök hogy jelentkeztél kedves Tyme!

timetour
ápr 18 : 21:57
üdvözlettel a Kertlakóknak!

Isti
ápr 01 : 12:55
Áldott ünnepeket a kert lakóinak és a kedves olvasóknak!

nagyapó
jan 24 : 20:12
A vadászrészhez: Legyetek szívesek, hogy az elbénáskodott első feltöltést töröljétek. Nem tudom, hogyan sikerült rosszul feltennem... Ebben amúgy nagyon ügyes vagyok...

Kulcsar Eva
dec 31 : 18:11

B Ú É K !!!

Isti
dec 31 : 11:11
Köszönjük a kedvességedet drága Évike! NEKED, a kertlakóknak s a kedves olvasóknak békés új évet!:)

Kulcsar Eva
dec 27 : 05:06
Jöjjön hát az Ó-év vége,
legyen köztünk öröm, s béke!

Isti
dec 22 : 18:53
Áldott Karácsonyt, békés új évet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak sok szeretettel Isti

Kulcsar Eva
dec 18 : 07:48
Köszönjük a jó szót, a tiszteletet. Kívánunk mi is testi-lelki erőt, Áldást, Békességet!

nagyapó
dec 17 : 20:59
Vagyok, avagy csak vagyogatok. Ha jobban leszek, újra aktívabb leszek. Addig is békés Adventet, és Áldott Karácsonyt kivánok!

Isti
okt 31 : 19:44
Nagyon kedves vagy Time.-)))
köszönettel Isti

timetour
okt 30 : 22:29
gratulálok a kislányodnak!

Kulcsar Eva
jún 29 : 14:16
Isten éltesse, BOGLÁRKÁT!

Isti
jún 29 : 14:04
Boldogan értesítlek benneteket hogy Boglárka nevű lányom ma 40 éves!

Isti
máj 06 : 10:42
Anyák napja alkalmából szeretettel köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat! Megköszönve áldásos munkájukat !:)

százszorszép
ápr 29 : 15:28
Jó kis csapat!
Titeket örömmel olvaslak.


nagyapó
ápr 14 : 17:25
Kedves Isti! Kedves mindenki!
Kegyelmekben gazdag áldott ünnepet kívánok.
Feltámadását urunknak, bennünk pedig a Hitnek, Békének, Szeretetnek.

Kulcsar Eva
ápr 14 : 12:10
Köszönet a figyelmességedért, Kedves Isti! Legyen Áldott az ünneped, és Mindenkié!


Isti
ápr 14 : 11:28
Áldott ünnepeket kívánok a Kert lakóinak és a kedves olvasóknak sok szertettel.

Isti
ápr 03 : 19:16
Viszont kívánjuk kedves Évike!

Kulcsar Eva
márc 29 : 05:09
Mindenkinek kívánok kellemes, szép tavaszi napot!

Kulcsar Eva
márc 25 : 11:06
Isten éltesse az Irénkéket névnapjukon!


Oldal létrehozási idő: 3.4839 másodperc, 3.4065 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 77. Memória használat: 1,024,840b