BodóKert: Tartalom / Próza / Húsz év múlva
BodóKert
Ma 2021. május 10, hétfő,
Ármin napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.


Húsz év múlva
Változatok egy témára
- 2010 november 26 péntek
szerző: Isti Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza
Hozzászólás: 6
Megtekintés: 198

Első változat

A lakás pont szemben volt az iskolával, így könnyű volt a család helyzete, nem kellett utaztatni a gyereket. A kis Ági hamar beszokott az új közösségbe, és hamar barátra is lelt. Az első szülői értekezleten Ági boldogan mutatta be új barátnőjét Olgit, akinek az apukája jött el a szülőire. Mária alaposan megnézte a szimpatikus szülőtársat..

Nagyon vonzó férfinak találta Sűrű fekete erős szálú haj, kék szemek, kreol bőr, hamiskás tekintet, és csodás mosoly: ez volt Gyula. A következő szülőin már kereste tekintetével Mária Gyulát, köszöntek egymásnak de semmi több. Aztán teltek az évek. A szülőiken mindig látták, köszöntötték egymást, és egy pár szót beszélgettek.

Aztán nagy baj történt: Gyula elsőszülött lánya, Kinga egy balesetben meghalt, egy autóbusz ütötte el. Gyula felkereste Máriáékat és csak a kislánnyal Ágival beszélgetett annak szobájában. Majd újabb baj történt Míg Gyula külföldön dolgozott, Olgit szó szerint az ajtó elé tette ki az anya a hideg februári reggelen .
A kislány rokonokhoz került és a 2 gyerek Máriáéknál volt iskola után. Ott is étkezett, csak aludni járt Olgi a rokonokhoz, míg nem jött haza Gyula. Erről még Mária sem tudott, a lányok hallgattak, mint a sír, és akkor tudta meg mi történt.
Gyula összecsomagolt, magához vette a gyerekeit és elköltözött otthonról. Az asszony ellen a gyámhatóság büntető eljárást indított. Az anya a gyermekei elleni bűntettért 18 hónap felfüggesztettet kapott. A gyerekeket Gyulának ítélték. A tanévzárón Mária hiába kereste tekintetével Gyulát, hogy egy pár szót váltsanak.

Olga mellett egy idegen nő állt. Ezt az idegen nőt mutatta be, mint a nevelőanyját. Nagyon elszomorodott Mária, aztán hosszú évekre évtizedre elvesztette szem elől Gyulát és családját. Mária is élte az életét, neki is kijutott egy csomó olyasmi amit jó lett volna nem megélni. Máriát leszázalékolták, és amikor már lábadozott többet kijárt a piacra.

Egyik alkalommal összefutottak, Gyula és Mária. Kibeszélték magukból az éveket, hosszan és sokáig beszélgettek. Gyula is átesett 3 szívinfarktuson és bypass műtétje is volt. Őt is leszázalékolták, de muszáj volt ilyen állapotban is tovább dolgoznia. Ott voltak a gyerekek és kiderült, hogy élettársi kapcsolatban él avval a nővel, akit Mária látott a tanévzárón. Kérdezni nem mert Mária a másik nőről és a kapcsolatról sem. Gyula a maga 3 gyereke mellett a másik nő 2 gyerekét is nevelte. 5 gyerek felnevelése normális állapotban is iszonyatos feladat.

Aztán Máriánál is volt egy rettenetes év ,felborult a házassága,. Nem volt senkije . Nagyon vágyott rá, hogy valakihez ő is tartozzon, őt is szeresse valaki. Nem sikeredett a vágya, egyedül maradt. Igazi szeretetet változatlanul nem kapott. A lánya már rég nem lakott vele, felnőtt és saját életet élt.

Nyár volt, Mária egy vajszínű sortban és egy ujjatlan blúzban, kezében 2 tele szatyorral ment haza. Egyszer csak Gyula állt előtte. Nagyon megörült neki. Fogalma sincs mi indította el, de szinte minden átmenet nélkül elkapta egy "őszinteségi roham" és minden érzését Gyulával kapcsoltban ott helyben bevallotta, szégyen és ámítás nélkül. Aztán magától is megrettent, most mi lesz? Mit gondol most róla ez a férfi? Gyula nézte egy darabig aztán nagyon halkan megszólalt::
-Mért most mondod ezt nekem?
-Miért nem szóltál előbb??
-Miért ???Miért?? Miért??
Mária kővé dermedten állt, szó nem hagyta el az ajkát. Nézett és akkor kezdte érteni, hogy amit már 20 éve érez, az nem viszonzatlan.
-Tudod, .mondta Gyula minden másképp alakulhatott volna. .Te is , én is......annyi szépet hagytunk ki! !!!!
Máriával forgott a világ. Telefonszámot cseréltek. .Másnap megszólalt a telefon Gyula volt a vonal végén. Mária invitálta Gyulát,
-Ezt most komolyan gondolod ??Kérdezte Gyula .
-.A legtermészetesebben, IGEN. volt a válasz. Jó, akkor holnap felkereslek,! -Rendben várom a hívásodat!! Mondta Mária. Nem hitt a fülének, ezt merte így mondani,, csak IGY?? Félelem és gátlás nélkül?

IGEN! Másnap egymás karjaiban beszélgettek. Őszintén elmesélték egymásnak ezt a 20 évet, és annak minden fájdalmát és keserűségét, Most már nem várunk tovább, nem lesz több 20 év mondta Gyula.
-Szeretlek és mindig is szerettek, de nem volt akkor más választásom, ott voltak a gyerekek, te is férjnél voltál, Nem tudtam, hogy közeledjek hozzád. Igen tudtam hogy vonzódol hozzám de nem tehettünk tönkre 2 kapcsolatot és a gyerekeket Bár így utólag csak jobb lett volna, ha ezt a dolgot előbb tesszük tisztába!! Mennyire másként alakult volna az életünk!!!

Én is , TE is... igen,, nehéz de boldog életünk lett volna!!!!! .Itt vagy és már nem is engedlek! Ha 20 évet kellett erre a pillanatra várni, akkor ennyit kellett! Ha újra ennyit várunk ezért ,akkor is várnék újabb 20 évet.
-MIATTAD!!!!! Mondta Mária, és hogy most jött el a boldogság?? Nem baj, az a lényeg, hogy eljött,!!

Kemény árat fizettünk, de megérte és megérdemeljük . Most már merjünk együtt boldogok lenni! Már csak mi maradtunk, a gyerekek felnőttek szabadok vagyunk!

Még mindig szép vagy nekem mondta Gyula, nem látszik rajtad semmi változás. Rajtad sem mondta Mária, pont olyannak látlak, mint a legelső találkozáskor, Sűrű fekete hajjal, kék szemmel és kreol bőrrel.................................


Hozzászólás
Húsz év múlva Kulcsar Eva nov 26 : 11:42 Válasz erre
Hozzászólás: 3814


Tiszteletre méltó, hogy a kölcsönös vonzalmat félre tudták tenni a házasságuk szentségének megőrzése érdekében akkor, 20 évvel ezelőtt. Az eredmény életszerű, de hogy mi lett volna, ha akkor másként döntenek, az gondolom, a következő részben bontakozik majd ki előttünk. Megyek, és elolvasom, Kedves Isti.


Kulcsár ÉvaHúsz év múlva Juci nov 26 : 14:21 Válasz erre
Hozzászólás: 2217

Regisztrált: júl 21 : 10:52
Megható, szép történet. Gratulálok Isti!:)

juci

Húsz év múlva Isti nov 26 : 14:23 Válasz erre
Hozzászólás: 1751

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Köszönöm kedves Jucika!


Húsz év múlva bodójános nov 27 : 08:34 Válasz erre
Hozzászólás: 4582

Az élet sokféle esetet produkál, közöttük ez is hitelesnek tűnik...Húsz év múlva kampanella dec 01 : 11:42 Válasz erre
Hozzászólás: 1257

Regisztrált: jún 23 : 18:04
Isti írjál még !


Húsz év múlva Isti dec 01 : 11:58 Válasz erre
Hozzászólás: 1751

Regisztrált: júl 17 : 07:58
Kedves Kampanella! ennél nagyobb megtiszteltetés nem érhetett!nagyon köszönöm!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljIsti
jan 06 : 19:52
Örömmel látlak kedves Évike

Kulcsar Eva
jan 06 : 16:27
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. " (Pál Korinthusbeliekhez írt I. level e 13. rész)


Isti
dec 30 : 20:03
Egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb új évet kívánok MINDENKINEK Isti:)

Isti
dec 24 : 09:28
Áldott ünnepet kívánok társaimnak és a kedves Olvasóknak Isti:)

nagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!

Isti
dec 25 : 10:29
Kedves kert-társak és kedves olvasóink! Áldott ünnepet kívánok és egy új és békés évet sok szeretettel Isti

Isti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!

Kulcsar Eva
jún 09 : 13:44
Áldott Pünkösdöt kívánok , Kedves BodóKert-i tagjainknak, a ma TÍZ ÉVE megszületett irodalmi portálunkon!

Isti
máj 17 : 09:21
Megtisztelve érzem magamat hogy ehhez a kitartó és kedves csapathoz tartozhatom! Köszönjük az értesítést kedves Évike!

Kulcsar Eva
máj 16 : 08:25
Kedves BodóKerti Tagok! Megfogyva bár, és ki-ki a saját terheit cipelve vagyunk itt még néhányan. Most ezt a kis maroknyi csapatot egy közelgő évfordulóra hívom: 2019. június kilencedikén LESZ TÍZ ÉVES ! ez a kedves kis virtuális hely , ahol sok szépet megtapasztalhattunk !

Isti
ápr 19 : 14:42
Áldott ünnepet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak Isti

Isti
jan 28 : 18:57
Einsten hagyatékában találták meg Bolyai relativitáselméletét!

klikk

Ha így nem olvasható kiollózom magát a szöveget!!!!


Isti
jan 04 : 11:34
Szeretettel köszöntök MINDENKIT az 2019.-.es évben! Isti


Oldal létrehozási idő: 2.3547 másodperc, 2.2880 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 976,944b